Broccoli koken

By

Je wilt broccoli bereiden, maar hoe doe je dit? Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar er gelden hier natuurlijk wel regels voor. Want hoe kook je nou je broccoli en vooral hoe lang moet het koken. Je wilt natuurlijk wel dat hij lekker beetgaar gaat worden, en dan nog de vraag kun je hem beter snijden voor het koken of moet je de stronk in een keer koken? Broccoli koken is noodzakelijk bij veel gerechten. Je kunt het ook altijd wokken of stomen. Ook zijn er zijn mensen die broccoli rauw eten of het in een smoothie verwerken.

Hoe lang moet je broccoli koken

Je gaat broccoli koken, dan is het natuurlijk wel handig als je weet hoelang je broccoli moet koken, want wist je dat wanneer je de broccoli te kort kookt het erg hard blijft? Maar wanneer je de broccoli juist weer té lang kookt kan het papperig worden en verliest het enorm veel voedingsstoffen. Weten jullie wat de broccoli kooktijd is? Dit is ongeveer 4 tot 5 minuten in ruim kokend water. Wanneer je de broccoli nog iets zachter wilt hebben kies dan voor een langere kooktijd, ongeveer 6 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door er met een vork in te prikken. Vergeet ook niet een snufje zout in het water te doen wanneer je het aan de kook wilt brengen, anders wordt het een beetje flauw van smaak.

Broccoli recepten

Broccoli kun je op vele manieren eten Er zijn dan ook verschillende broccoli recepten. Wat dacht je van pasta met broccoli? Super simpel om te maken! Even het water aan de kook brengen, broccoli erin, 5 minuten wachten en dit is de broccoli kooktijd. En eigenlijk kun je dan elke pasta er wel bij eten die je lekker vindt. Er zijn verschillende recepten te vinden. Ben je nou helemaal geen pasta eter, dan eet je jouw broccoli gewoon met aardappelen en een stukje vlees of vis. Of wat dacht je van broccoli met rijst en gevogelte? Wanneer je kruiden kiest voor op de broccoli kiezen we meestal voor peper en zout maar je kan ook een keertje kiezen voor dragon, foelie of koriander.

Stappenplan broccoli koken

Broccoli koken

Je wilt broccoli koken maar hoe ga je te werk en wat heb je nodig? 
Totale tijd 6 minuten

Equipment

  • Een pan
  • Keukenmesje

Ingrediënten
  

  • Stronk broccoli
  • Snufje zout

Instructies
 

  • De groente snijden, snijd van de broccoli kleine roosjes.
  • Is je groente schoonmaken spoel die groente onder de kraan af.
  • Vul je pan met water, doe er een snufje zout in en breng het water aan de kook. Wanneer je water kookt kun je de broccoli koken.
  • Het duurt ongeveer 4 tot 5 minuten tot je broccoli gaar is. Je kunt dit controleren met een vork.
  • Wanneer je broccoli na 5 minuten klaar is met koken kun je de broccoli afgieten en klaar is jouw gerecht.

FAQ – Broccoli koken

Hoe lang moet de broccoli koken?

Hoe lang je broccoli moet koken is een beetje afhankelijk van de grootte van de broccoliroosjes. Over het algemeen moet broccoli ongeveer 5 minuten koken. Prik na een minuut of 4,5 met een vork in een stukje stronk en als dit zonder druk gaat is je broccoli klaar.

Hoeveel gram broccoli per persoon?

Reken op zo een 250 à 300 gram per persoon. Maar hoe weet je wat 250 of 300 gram is? Een handig sommetje! In een kopje kan ongeveer 150 tot 175 gram broccoli. Dus je zou dus ongeveer twee kopjes met broccoli nodig hebben.

 

Image by ExplorerBob from Pixabay

You may also like