Haricots verts koken

By

Je hebt ze al een paar keer in de winkel zien liggen maar elke keer durfde je je er niet aan te wagen. Nu heb je de stoute schoenen aangetrokken en ze toch maar eens meegenomen. Haricots verts! Eigenlijk weet je nog helemaal niet zo heel veel van deze groente en al zeker niet hoe lang je haricots verts moet koken. Wij zullen je op weg helpen. Haricots verts kook je met ongeveer 4 minuten beetgaar en wil je ze wat zachter dan kook je ze ongeveer 6 tot 8 minuten.

Hoe lang moet je haricots verts koken?

Dat je haricots verts niet heel lang moet koken dat hebben we je net al verteld. Een gemiddelde tijd van 4 minuten is lang genoeg om nog een beetje een bite te hebben. Wanneer je ze langer zou koken dan gaan er een hoop vitaminen verloren en worden ze heel slap en zacht. Dat is hartstikke zonde van die lekkere groente. Voeg wanneer je de haricots verts gaat bereiden een beetje zout aan het kookwater toe voor wat extra smaak.

Recepten met haricots verts

Haricots verts gaan heel goed samen met tomaatjes. Ze zijn dan ook superlekker te bereiden in de oven. Wat ook heerlijk om te doen is met haricots verts is ze na het blancheren even in het ontbijtspek te rollen en dan even in de pan te bakken totdat het spek een knapperig korstje is geworden. Dit samen met een heerlijke komkommersalade en wat krieltjes op je bord zorgt voor een waar feestje. Ook een overheerlijk recept met haricots verts is ze combineren met paprika, ui, cayennepeper en knoflook. Dit samen in een wok doen met wat ketjapsaus erbij en even laten smoren geeft een ware smaaksensatie. Daar wat witte rijst bij en je eet er echt je vingers bij op. Een heerlijk vegetarisch gerecht. Ben je niet zo van het vegetarische dan kun je er heel goed stukjes kip bij doen. Dit geeft dan meteen weer een hele andere smaak maar is zeker ook reuze lekker!

Stappenplan haricots verts koken

Haricots verts koken

Ja hoor, het is nu tijd om de haricots verts te gaan koken. Hoe doe je dit? Lees het hieronder!
Totale tijd 4 minuten

Equipment

  • Grote pan
  • Keukenmesje

Ingrediënten
  

  • Haricots verts
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Haal de puntjes van de haricots verts af en zorg dat er geen draden achterblijven.
  • Spoel de groente schoon. 
  • Breng een grote pan met water, de haricots verts en een snufje zout erin aan de kook.
  • Laat ze voor ongeveer 4 minuten koken.
  • Giet de haricots verts af en ga er lekker van smullen of verwerk ze verder in een heerlijk gerecht. 

FAQ – Haricots verts koken

Hoe lang moet je haricots verts koken?

Om de knapperigheid van de heerlijke haricots verts te behouden kook je ze voor ongeveer 4 minuten. Heb je ze liever iets zachter dan kan je ze voor ongeveer 6 tot 8 minuten koken. Je kunt het controleren door een haricots verts uit de pan te halen. Wanneer hij nog recht op je vork blijft liggen is hij goed. Zakt hij door dan is hij eigenlijk al te lang gekookt.

Hoeveel gram haricots verts per persoon?

Je kunt uitgaan van ongeveer 250 gram haricots verts per persoon. Wanneer je dus met vier personen bent heb je zo een kilo haricots verts nodig. Mocht je uiteindelijk nog wat over hebben wanneer je hebt gegeten dan kan je ze erna heel goed verwerken in bijvoorbeeld een groentesoep.

 

Photo by laura limsenkhe on Unsplash

You may also like