calamares in de airfryer klaarmaken

Hoe calamares klaarmaken in de airfryer?

By

Calamares is een populaire hapjes in veel landen en kan op verschillende manieren worden bereid. Een van de gezonde en snelle manieren om calamares te klaarmaken is in een airfryer. In dit artikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe je calamares kunt maken in een airfryer. Als je liever gewoon simpelere calamares uit de diepvriezer maakt in de airfryer kan je hier terecht voor meer info.

Wat heb je nodig

  • Calamares
  • Droge bloem of paneermeel
  • Olijfolie
  • Een kom
  • Een bord
  • Een airfryer

Stap 1: Calamares klaarmaken

Voordat je begint met het koken van calamares in de airfryer, is het belangrijk om de calamares goed voor te bereiden. Als je calamares koopt die al is gekookt, hoef je alleen maar het overtollige vet te verwijderen en de calamares in kleine stukjes te snijden. Als je calamares koopt die rauw is, moet je deze eerst koken voordat je de airfryer kunt gebruiken.

Om calamares te koken, kun je deze eerst ontdooien als het bevroren is. Zet daarna een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Voeg vervolgens de calamares aan het kokende water toe en kook deze gedurende 3-4 minuten totdat deze gaar is. Giet vervolgens de calamares af en laat deze afkoelen voordat je verdergaat naar de volgende stap.

Stap 2: Calamares marineren

Nu je calamares is gekookt en is afgekoeld, kun je deze marineren in een kom met wat olijfolie en eventueel een beetje zout en peper naar smaak. Dit zal de calamares een lekkere smaak geven en ervoor zorgen dat het bij het koken in de airfryer niet uitdroogt. Laat de calamares een paar minuten in de marinade staan voordat je verdergaat naar de volgende stap.

Stap 3: Calamares in bloem of paneermeel dippen

Nadat je calamares hebt gemarineerd, is het tijd om deze in bloem of paneermeel te dippen. Dit zal ervoor zorgen dat de calamares een knapperige korst krijgt tijdens het koken in de airfryer. Doe hiervoor de bloem of het paneermeel in een bord en rol de calamares hierdoorheen zodat deze volledig is bedekt.

Stap 4: Calamares in de airfryer

Zet nu de airfryer aan en zet de temperatuur op 200 graden Celsius. Voeg vervolgens de calamares toe aan de airfryer en kook deze gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je de calamares wilt hebben. Schep af en toe de calamares om zodat deze gelijkmatig gekookt wordt.

calamares airfryerStap 5: Calamares serveren

Zodra de calamares gaar is en een knapperige korst heeft, kun je deze uit de airfryer halen en op een bord serveren. Serveer de calamares bijvoorbeeld met een lekkere dip of een salade als bijgerecht. Geniet van je zelfgemaakte calamares uit de airfryer!

Samengevat

Calamares klaarmaken in de airfryer is een snelle en gezonde manier om dit populaire hapje te bereiden. Door de calamares te marineren en in bloem of paneermeel te dippen, krijg je een knapperige korst tijdens het koken in de airfryer. Probeer dit recept eens uit en geniet van een heerlijk hapje calamares in de comfort van je eigen huis.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like