Macaroni koken

By

Vandaag heb je er voor gekozen macaroni te bereiden, macaroni is een heerlijk en simpel gerecht om klaar te maken. Je zou denken dat je macaroni alleen kan eten als een pasta, superlekker natuurlijk, maar wanneer je klaar bent met het koken van macaroni kun je er ook voor kiezen om de macaroni op een nog andere manier verder te bereiden. Wanneer je macaroni af laat koelen is het heerlijk in een koude pastasalade en wat denk je van en ovenschotel met macaroni? Wanneer je geen vermicelli in huis hebt is het een optie om macaroni in de soep te doen. Dit is niet alleen lekker maar vult ook nog eens enorm.

Hoe lang moet je macaroni koken

Macaroni koken is niet enorm moeilijk. Een pan water en wat zout is al voldoende en uiteraard hebben we ook macaroni nodig. Je kookt de macaroni klaar in ongeveer 8 minuten in ruim kokend water. Er is geen goed of fout aan macaroni koken. Eigenlijk doe je het altijd goed of je nu na het koken wel of geen olie gebruikt. Sommige mensen gebruiken namelijk olie na het koken. Dit doen ze tegen het plakken van de pasta. Wel is het zo dat water geen calorieën bevat en olie natuurlijk wel. Koud water na het koken is ook niet nodig maar wel handig wanneer je wilt dat de pasta snel afkoelt. Eet je de pasta gewoon warm? Laat na het koken de pasta dan met rust. Mocht hij echt plakken dan kun je er wel een beetje olie door heen doen.

Macaroni recepten

Macaroni kan je op zoveel verschillende manieren eten. Het is een gerecht waar je alle kanten mee op kan. Wat dacht je van macaroni met kaas? Prima voor de mensen die geen vlees eten, eet je wel graag vlees dan kan je er altijd een beetje ham bij doen. Ook een macaroni met gehakt en verse groente is een heerlijk idee. Van macaroni uit de oven worden wij ook altijd enorm gelukkig en hoe lekker kan de macaroni zijn met wat verse vis? Eigenlijk kan je macaroni met alles klaar maken. Groente over in de koelkast? Ook deze kun je gebruiken in je macaronisaus. De kruiden die worden gebruikt liggen natuurlijk ook aan de saus die je bij je macaroni wilt gaan eten. Macaroni zelf kun je het beste wat zout bij gebruiken.

Stappenplan macaroni koken

Macaroni koken

Je wilt macaroni koken maar wat heb je nodig? En hoe kook je macaroni nu perfect?
Totale tijd 8 minuten

Equipment

  • Een pan
  • Een vergiet

Ingrediënten
  

  • Macaroni
  • Snufje zout
  • Scheutje olie

Instructies
 

  • Breng een ruime pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Wanneer het water kookt kun je de macaroni toevoegen.
  • Breng het water nogmaals aan de kook.
  • Kook de macaroni klaar in ongeveer 8 minuten.
  • Wanneer de macaroni klaar is kun je hem afgieten en er een klein beetje olie door heen gieten.

FAQ – Macaroni koken

Hoe lang moet macaroni koken?

De macaroni moet in kokend water ongeveer 8 minuten koken. Wanneer je de macaroni nog iets te stevig vindt kan je deze iets langer koken. Kook de macaroni zeker niet te lang dan wordt het namelijk enorm papperig en niet lekker.

Hoeveel gram macaroni per persoon?

Wanneer je ongekookte macaroni gebruikt kies dan voor ongeveer 80 gram macaroni per persoon. Wanneer je geen keukenweegschaal hebt kun je ook kijken voor speciale ringen, maatbekers of maatlepel. Wanneer je na het koken nog macaroni over hebt, kun je deze ook de volgende dag in een salade verwerken. Zo heb je een heerlijke pastasalade.

 

Image by Olya Adamovich from Pixabay

You may also like